Resim
  Bebegen Markasının Değerleri   Bebek Giyim sektöründe her geçen gün çeşitlerin arttığı ve daha kaliteli daha güzel ürünlerin ön plana çıktığı bir sektör ile karşı karşıyayız. Konu bebek olduğu zaman annelerimizin hassasiyeti ön plana çıkması sebebiyle herşeyin tüm detaylarına kadar değerlendiriliyor.   Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda bir hastane çıkışı ve anne lohusa seti ilk sipariş gibi mutluluk verici oluyor ancak annelik akademisinde eğitim aldıkça işlerin daha da detaylandığını, bebek için beslenme alışkanlığı, uyku problemleri, gelişmeye yönelik sorunlar ve dahasının sizleri beklediğini anlıyorsunuz.   Bizler Bebegen olarak annelerimizin ilk gününden bebeğimizin 2 yaşına kadar olan tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve piyasada bulunan bu eksikliği tamamlamak adına yolumuza çıktık. Bir ebeveyn bebegen mağazalarına girdiği zaman lohusa setlerinden tutunda bebek bakım bebek hastane çıkışı ürünleri ayrıca 2 yaşa kadar pijama takımları bebek kıyafetlerinin tamamını

Oyuncaklar ve Renklerde Cinsiyet Ayrımı Yoktur

Bebeklerimiz için özel oyuncaklar ve eğlenceli zaman geçirmesini sağlamak önemlidir. tabi bunların yanında bu ürünlerin çin  malı olmaması yani kanserojen madde içermemesi de ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bir noktadır. Bebek oyuncak bebegen sitesinde kaliteli ve güzel seçenekleri ile sunulmaktadır.
Bebek ve çocuk mağazalarına girdiğimizde erkek ve kız çocuklarına ait reyonların sanki iki rakip takıma aitmiş gibi keskin çizgilerle birbirinden ayrıldığını görüyoruz. Pembeler ve Maviler.
Kız çocuğunuza mavi yasak erkek çocuğunuza ise pembe yasak.
Aynı ayrım bu kez daha da netleştirilerek oyuncak mağazalarında karşımıza çıkmaktadır. Merak uyandıran, araştırma ve bilimsel deneylere yönelik oyuncaklar erkek reyonlarına yerleştirilmiş. Kız çocukları için ise allı pullu süslü bebekler, kıvrımlı vücutları ile oyuncak evlerde kibarca elinde fincanı misafirlerini ağırlıyor.

Kız ya da erkek işi diye şimdiden onları koşullandırmaya hakkımız var mı?
Kızlar evlerin içinde, erkekler ise dış dünyada. Kızların ayrıntılarla, bilimle, sanatla uğraşmasına hiç gerek yok. Erkek çocuklar arabaları kullanır, araştırma yapar, bilimsel düşünce ile uğraşır. Üstelik bu renk ayrımında pembe rengin çok daha fazla ağır bastığını gözlemlemişsinizdir. Kız çocuklarının oyuncaklarından aksesuarlarına giysilerinden ayakkabılarına neredeyse kullanılan tek renk pembe ve tonlarıdır. Her biri bir prenses olacaktır.
Çok basit bir renk ayrımının çocuklarımızın bilinçaltına yerleştirdiği bu yanlış mesajlarla onları sağlıklı bir yetişkinliğe hazırlamamız çok da kolay olmayacaktır.
Öncelikle renkleri cinsel kimlikle tanımlamak biz büyükler tarafından yaratılmış. 1900 ‘lerin başında kentsel bölgelerde kız ya da erkek çocukların giysilerinde tercih edilen renk ağırlıklı olarak beyazdır. Daha sonraki yıllarda hazır giyim sektörünün hızla yaygınlaşması sonucu bu renk ayrımı ortaya çıkar.
Doğanın bütün renkleri kendi güzelliklerini bize sunarken çocuklarımızın geleceğini sadece iki renk üzerinden inşa etmeye hakkımız olup olmadığını düşünmeliyiz.
Bırakın çocuklar koşullandırılmadan kendi renkli dünyalarını oluştursun. Kız erkek birlikte oynarken yemek de yapsın, deney de.
Oyuncakların ve renklerin cinsiyetinin olmadığını da birlikte öğrensinler.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anne sütünün oluşumu ve içeriği

Bebekleri Güneşe Çıkarmak ve Bebekleri Güneşin Zararlı Etkilerinden Korumak