Resim
  Bebegen Markasının Değerleri   Bebek Giyim sektöründe her geçen gün çeşitlerin arttığı ve daha kaliteli daha güzel ürünlerin ön plana çıktığı bir sektör ile karşı karşıyayız. Konu bebek olduğu zaman annelerimizin hassasiyeti ön plana çıkması sebebiyle herşeyin tüm detaylarına kadar değerlendiriliyor.   Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda bir hastane çıkışı ve anne lohusa seti ilk sipariş gibi mutluluk verici oluyor ancak annelik akademisinde eğitim aldıkça işlerin daha da detaylandığını, bebek için beslenme alışkanlığı, uyku problemleri, gelişmeye yönelik sorunlar ve dahasının sizleri beklediğini anlıyorsunuz.   Bizler Bebegen olarak annelerimizin ilk gününden bebeğimizin 2 yaşına kadar olan tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve piyasada bulunan bu eksikliği tamamlamak adına yolumuza çıktık. Bir ebeveyn bebegen mağazalarına girdiği zaman lohusa setlerinden tutunda bebek bakım bebek hastane çıkışı ürünleri ayrıca 2 yaşa kadar pijama takımları bebek kıyafetlerinin tamamını

Anne sütünün oluşumu ve içeriği



Anne sütünün oluşumu ve içeriği

Giriş ebelik ve laktasyon dönemleri biyolojik olarak birbirini takip eder.

Gebelik süresince besin öğeleri, enfeksiyonlara karşı koruyucu ve büyümeyi düzenleyen hormonlar, immün-aktif maddeler plasenta yoluyla fetüse geçer.

Doğumdan sonra plasentanın bu işlevleri anne sütü aracılığı ile yerine getirilir. Meme bezleri gebelik ve onu izleyen postpartum dönemde hızlı fizyolojik değişikler gösterebilen modifiye endokrin bezlerdir. Puberte, gebelik ve laktasyon döneminde meme bezleri şekil, boyut ve fonksiyon olarak dramatik değişikler gösterir.

Bu değişikler başarılı bir emzirme için kritik önem taşır. Meme bezlerinin görevi hem yenidoğanı beslemek hem de antikorları anneden bebeğe iletmektir.

Laktasyon çeşitli hormonların dengesine bağlıdır ve laktasyonun başlangıcı ve devamı için fonksiyonel bir hipotalamohipofizer sistem varlığı şarttır. Laktasyon üç basamaklıdır;

1) Mammogenezis veya meme gelişimi ve büyümesi

2) Evre I laktogenez

3) Evre II laktogenez Meme Yapısı ve Gelişimi Olgun meme konnektif doku ve adipoz dokudan oluşan stromaya gömülü glandüler dokuyu içerir. Stroma, kan damarları, lenf damarları ve sinirleri taşır. Meme hacmini esas olarak stromal doku belirler. Meme dokusunun esas öğesi gestasyonun 10-12. haftasından başlayarak mezenşim altında yayılan epidermisin gelişmesinden kaynaklanıp, süt salgılayan epitel hücrelerinin tek bir tabaka olarak meydana getirdiği alveoldür (Her bir memenin ortasında meme ucu (areola) adı verilen koyu renkli yuvarlak bir yapı vardır. Bu yapının ortasında da meme başı adı verilen silindir şeklinde sütün esas boşaldığı yapı yer alır. Meme ucunda yer alan Montgomery salgı bezleri kaygan bir sıvı salgılayarak meme başlarının esnek kalmalarını ve enfeksiyöz ajanlardan korunmalarını sağlar. Her meme, lob adı verilen 15-20 adet bağımsız süt üreten birimden oluşur.

 Her lob kendi içinde lobül adı verilen 20-40 adet daha ufak alt birime ayrılır. Her lobül de yine kendi içinde alveollere yani esas süt üreten hücrelerin toplandığı çok sayıda bölüme ayrılır.

Alveollerin çevresinde tek sıra hücre dizisi bulunur, minyatür kaslar gibi hareket eden bu hücreler kasılmaları ile alveollerde yapılan sütü küçük süt kanalcıklarına (duktül) aktarırlar. Meme dokusu içinde üretilen sütü dışarıya taşımak için çok sayıda süt iletim kanal ve kanalcıkları bulunur. Böylece üretilen süt alveollerden duktül adı verilen kanalcıklara, oradan da duktus veya laktiferöz kanal adı verilen büyük kanallara geçer. Buradan da hemen meme ucunun altında yer alan laktiferözsinüslerine geçer ve nihayetinde meme başının üzerinde yer alan çok sayıda minik deliklerden dışarı çıkar

Kaynak : https://tr.wikipedia.org/wiki/Anne_sütü

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebekleri Güneşe Çıkarmak ve Bebekleri Güneşin Zararlı Etkilerinden Korumak