Bebegen Markasının Değerleri Bebek Giyim sektöründe her geçen gün çeşitlerin arttığı ve daha kaliteli daha güzel ürünlerin ön plana çıktığı bir sektör ile karşı karşıyayız. Konu bebek olduğu zaman annelerimizin hassasiyeti ön plana çıkması sebebiyle herşeyin tüm detaylarına kadar değerlendiriliyor. Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda bir hastane çıkışı ve anne lohusa seti ilk sipariş gibi mutluluk verici oluyor ancak annelik akademisinde eğitim aldıkça işlerin daha da detaylandığını, bebek için beslenme alışkanlığı, uyku problemleri, gelişmeye yönelik sorunlar ve dahasının sizleri beklediğini anlıyorsunuz. Bizler Bebegen olarak annelerimizin ilk gününden bebeğimizin 2 yaşına kadar olan tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve piyasada bulunan bu eksikliği tamamlamak adına yolumuza çıktık. Bir ebeveyn bebegen mağazalarına girdiği zaman lohusa setlerinden tutunda bebek bakım bebek hastane çıkışı ürünleri ayrıca 2 yaşa kadar pijama takımları bebek kıyaf...
Bebeklerin Gazını Gidermek İçin Neler Yapılmalıdır?
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Bebeklerin Gazını Gidermek İçin Neler Yapılmalıdır?
Bebekler, evlilik hayatının en tatlı meyveleridir. Küçücük bir bebek, doğduğu andan itibaren yuvasına renk katar, hareket getirir. Yeni doğan bir bebeğin beslenmesini, uyumasını, temizlenmesini, kısacası her halini, anne baba heyecanla takip eder. Böyle bir zamanda ebeveynler, ancak bebekleri huzurlu olursa rahat edebilirler. Aksi taktirde ne annenin ne babanın gözüne uyku girmez.
Özellikle ilk altı aylık dönemde, ebeveynlerin gecesini gündüzünü kabusa çeviren bir durum vardır ki o da küçük bebeğin gaz problemidir. Gaz sıkıntısı çeken bir bebek rahat uyuyamaz ve sürekli ağlar. Gaz sancısının fitilini ateşlediği problemler zincirini uykusuzluk, iştahsızlık gibi sorunlar takip eder. Bu durum uykusuz ve yorgun ebeveynleri de çaresizliğe iter. Peki, bir bebeğin gazını gidermek için ne yapılmalıdır?
Öncelikle gaz oluşumunun nedeni bilinmelidir.
Bebeklerde gaz, beslenme sırasında hava yutmaktan ya da aldığı gıdayı yeterince hazmedememekten kaynaklanır. Bazı durumlarda da bebeğin üşümesi gaza sebep olabilir. Üşüme problemi sıcak bir ortamla kolayca çözülür. Fakat diğer sebepler için biraz uğraşmak gerekecektir.
İlk altı ayda gaz problemleri nasıl giderilir?
Hepimizin bildiği gibi ilk altı ay bebekler yalnızca anne sütüyle beslenmelidir. Dolayısıyla bu dönemde bebekte gaz problemi varsa, emziren anne bir kaç basit önlemle bu sorunu çözebilir. Bu önlemleri şöyle sıralayabiliriz.
Her emzirmeden sonra bebeğin gazı mutlaka çıkarılmalıdır. Bazı bebekler emme sonrası gazlarını kendiliğinden kolayca çıkarır. Fakat bebek gazını kendisi çıkaramıyorsa sırtı yavaşça okşanarak ya da ayaklarına bisiklet sürme hareketi yaptırarak gazı çıkartılabilir. Buna rağmen gaz çıkmadıysa, bebek bir süre yüzükoyun yatırılarak midesindeki hava ve sütün ayrışması sağlanır ve sonra tekrar bahsi geçen hareketler yaptırılır.
Emzirme pozisyonu, gaz oluşumunu önleme adına çok önemlidir. Bebek emzirilirken başı midesinden daha yukarıda kalacak şekilde tutulmalıdır. Aksi taktirde bebekte gaz sorunu oluşacaktır.
Sadece anne sütüyle beslenen bebeklerin gaz sorunu, annenin beslenmesiyle yakından ilgilidir. Anne nasıl gıdalarla besleniyorsa, bebek de o gıdaları almaktadır. Dolayısıyla annenin yediği kuru fasulye, mercimek, lahana, karnabahar gibi gaz yapan gıdalar elbette bebekte de gaz sorununa neden olacaktır. Peki, anneler bebeğe gaz yapacak diye bu gıdaları hiç tüketmeyecek midir? Elbette anneler bu çok sağlıklı, besleyici gıdaları tüketmelidirler. Ancak bu tür gıdaları tüketirken gazını alacak işlemler yapılabilir. Örneğin kimyon iyi bir gaz gidericidir. Bu tür gıdalar bol kimyonla tüketilirse mutlaka faydası görülecektir.
Bebeklerde ek gıda almaya başlandıktan sonra gaz gidermek daha kolaydır.
Altıncı aydan itibaren ek gıda almaya başlayan çocukların gaz problemini gidermek çok daha kolaydır. Çünkü bu dönemde bebeğe kimyon, rezene veya papatya çayı gibi gıdaları doğrudan verebilirsiniz. Ya da gaz yapıcı besinlere bir süre ara verirsiniz. Ne yaparsanız yapın gaz problemlerini bir türlü çözemiyorsanız o zaman mutlaka bir doktora başvurmalısınız.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Bu blogdaki popüler yayınlar
Hamilelik 2. Hafta Vücudunuzda Olan Değişiklikler
Hamilelik 2. Hafta Detaylı Anlatım Hamileliğinizin 1. ve 2. haftasında neler yaşanır, hamileliğin ikinci haftasında bebeğinizin oluşup olmadığını yoksa sonramı oluşacağını, 1. Ve 2. Haftalarda oluşan hamilelik belirtileri nelerdir? Birçok sorunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Yazıyı okumaya devam edin! Hamileliğinizin 1. Ve 2 haftalarında bebeğinizin oluşmadığını bilmenizde fayda var, bu aşamada vücut yumurtlama günü için hazırlık evresindedir. Rahminiz iç çeperinin genişlediğini ve döllenmiş yumurtanın gelişi için hazırlık yaptığını ve hazırlanma aşamasındadır. Burada aklınıza şu soruların geldiğini biliyor ortada bebek yoksa neden bu hamileliğin 1. Ve 2. Haftası olarak adlandırılmaktadır, çünkü spermin yumurtaya ne zaman ulaştığını tahmin etmek zor. Bunun tahmini için son adet dönemin tarih oldukça önemlidir. Genel olarak bu durumu hekiminiz de sizlere soracaktır ve ona göre izlenme aşaması yapılacaktır. Gebelik Haftası Hesaplama ...
Yeni Doğan Bebekler ve Temizlik
Yeni Doğan Bebekler ve Temizlik Bebeğin banyosu ilk haftalarda oldukça zor gelen bir durum. Ancak bebek bakımının başında temizlik geliyor ve bebek kıyafetlerinden tutun da odanın hatta zaman zaman gelen misafirlerin temizliği bile önemli bir hâl alıyor. Ancak bebeğin banyosunu tecrübe ettikçe onun keyif alışını izlemek oldukça muazzam bir haz vermiyor da değil. Hatta öyle ki tecrübe kazandıkça babaya ihtiyaç duymadan tek başınıza bile bebeğinizi yıkayabilirsiniz. Ancak her zaman dikkat edilmesi gereken bebeğin suda asla yalnız bırakılmaması gerektiğidir. Şimdi Fight Club’ın ilk kuralını öğrendiyseniz eğer diğerlerine geçebiliriz 😊 Telefonunuzu dalgınlık yapmamak adına sessize alın ve kapı çalarsa açmayın bu durum bir anlık dalgınlıkla bebeğinizin başından ayrılmanıza ve kaşla göz arasında zarar görmesine neden olabilir. Bebek şampuanını, bebek havlusunu hazırlayın ve sonra bebeği filesinin üzerine yatırarak ılık suyu yavaş yavaş bebeğinizin vücuduna dökerken diğer elinizle de na...
Bebek Bakımı Yeni Doğanlar İçin
Yeni Doğan Bebeklerin Bakımı Anne ve baba olmak belki de dünyanın en güzel hislerinden biridir. Bu hissin tadını çıkarmak, çocuğunuzu doya doya sevmek ise hiç bir şeyin yerini tutamayacağı oldukça özel bir tutkudur. Elbette ki anne ve babalık çok büyük bir sorumluluk gerektirir. Fakat bunu severek yapacağınızdan eminiz. Diyelim ki bir gün anne olacağınızın müjdesini aldınız. Bu büyük haberi hemen baba adayı ile paylaşmak istiyorsunuz. Sevinçli haberi verdiniz ve artık ikiniz de dünyanın en şanslı insanlarından biri olduğunuzu hissediyorsunuz. Bir yandan da içinizi büyük bir heyecan sardı. 9 aylık sürecin bir an önce bitmesini ve çocuğunuzu kucağınıza almak istiyorsunuz. Ancak unutmamalısınız ki bu süreç içerisinde bazı hazırlıkları tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu hazırlıkların ilk aşaması bilindiği gibi hastane çıkışı ve öncesidir. Bebeğinizi kucağınıza aldınız ve ilk defa anne oluyorsunuz. Annelik hissini elbette ki yüreğinizin bir köşesinde hissediyorsunuz. Ancak bir yandan da...
Yorumlar
Yorum Gönder